Бетовен – Андрей Букурещлиев

32.00лв.

Категория: Етикети: ,

Бетовен – Андрей Букурещлиев

Тази книга се публикува по случай двеста и петдесет годишнината от рождението на Бетовен и включва две произведения на Андрей Букурещлиев, посветени на великия композитор: „Бетовен“ (изд. „Сьой“, музикална поредица „Солфежи“, 1963 г.) и „Есе за Бетовен“ (изд. „Акт Сюд“, 1991 г.). Поместени са и две статии на автора за Бетовен от сборника му Dire la musique (изд. „Минерва“).

Българският читател има възможност да се запознае с всички текстове за Бетовен на авангардния композитор, пианист и писател Андрей Букурещлиев.

Предговорът на изданието представлява пространна студия върху Бетовен и Букурещлиев от Лоран Фенейру – водещ съвременен френски музиколог, самоопределящ се като възпитаник и ревностен почитател на автора.

Яркият и жив стил на Букурещлиев увлича читателя с вдъхновението си.

Текстовете се открояват с поразяваща проницателност на наблюденията, независимо дали се описват най-дълбоките и сложни страни от творческия процес на Бетовен, неговата личност, любовни увлечения, или други страни от живота му.

Книгата представя един насъщно необходим поглед към музиканта и човека Бетовен, към неговото време, към музикалните му открития и въздействието им върху поколения поети, писатели, други видни съвременници на Бетовен, композитори, музикални издатели и изпълнители.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Бетовен – Андрей Букурещлиев“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *