Пътят на кларинетиста

10.00лв.

Категория:

Пътят на кларинетиста

Пътят на кларинетиста е дълъг и сложен.

През целия си живот той се учи, усъвършенства се, открива нови форми на работа, прилага ги и върви, първо с преподавателя си, а после и сам към върховете на изпълнителското майсторство.

Българската кларинетна школа, чийто ученик е той, има с методическия си опит, подготвения оригинален нотен материал  и собствения  си подход  към музикалната традиция ясно очертан път за изграждане на все нови изпълнители, които да обогатят с присъствието си музикалното изпълнителско изкуство.

Доц. д-р Сава Д. Димитров е преподавател в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и Националната музикална академия „Панчо Владигеров“. Роден е през 1971 г. и от малък започва да свири на кларинет.

Завършва НМА „Панчо Владигеров“, специализира в Париж и София. Свирил е като първи кларинетист в много оркестри, изнасял е много солови и камерни концерти.

Създател е на кларинетен квартет. Има записи за БНР и БНТ, а с квартета – и дискове с музика от различни епохи и автори. Репертоарът му включва произведения от всички епохи и стилове.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Пътят на кларинетиста“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *