Предимства и предизвикателства на късите форми

15.00лв.

Категория:

Предимства и предизвикателства на късите форми. Модели и практики на българското късометражно игрално кино.

Книгата се състои от 4 части и заключение и съдържа всички задължителни справочни материали, като библиография, филмография, резюме, индекс на имената.

Още в началото са заявени целите, които авторката си поставя и е изяснен принципът, който ще е валиден за целия текст и върху който е изградена книгата – яснотата, както в мотивите и обосновката, така и в изказа, а също и в изводите.

Това улеснява четенето и разбирането на написаното. С други думи текстът на Петя Александрова е научен труд, но за по-широка аудитория, което е несъмнено достойнство на книгата.

Темата за късометражните филми е интерпретирана от възможно най-много гледни точни – както през количеството реализирани филми, така и през оценката за тяхната естетическа стойност, през синтезираното представяне на културологичния контекст и със съответните изкуствоведски изводи. Късометражните филми са анализирани хронологически, естетически, дефинитивно.

Книгата „Предимства и предизвикателства на късите форми. Модели и практики на българското късометражно игрално кино“ има трудната и важна задача да събере, подреди и систематизира, както и да  анализира българското късометражното игрално кино в посттоталитарния период, (за което до момента липсва цялостно изследване).

Предложеният от Петя Александрова труд  показва задълбочено познаване на процесите и съдържа както изчерпателна информация, киноведски анализи на отделни произведения, информация на значимите режисьори, така и важни изводи, направени на базата на дългогодишни наблюдения.

Eмпиричният материал по темата, който е събран в книгата, е изключително обширен и ценен.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Предимства и предизвикателства на късите форми“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *